Hoe u vochtproblemen in uw nieuwe gebouw kunt voorkomen

vochtproblemen

1) Wacht

In een ideale wereld zou u kunnen wachten tot uw pas gestorte beton voldoende uithardingstijd heeft gehad.
Helaas, met strakke bouwschema’s, is elke verspilde minuut een groot probleem. Dus tenzij u een groot budget heeft en u zich kunt veroorloven om enkele maanden aan uw bouwproject toe te voegen, zal wachten tot uw vochtproblemen zijn opgelost niet levensvatbaar zijn en wilt u misschien een alternatieve oplossing overwegen.

2) Dicht de ondervloer af

Door een chemische coating (meestal 2-componenten epoxyverzegelingsmiddelen) op de ondervloer aan te brengen, is het mogelijk om vocht eronder vast te houden om te voorkomen dat het in uw vloer doordringt. Helaas lost het afdichten van de vloer het vochtprobleem niet echt op, het houdt het gewoon binnen.
Door de vloer echter af te dichten, bent u dan vrij om vrijwel elk type lijm of vloerproduct te gebruiken, wat de grootste ontwerpflexibiliteit biedt van elke oplossing voor vochtpreventie.

vochtproblemen

3) Kies de juiste lijm voor de klus

Terwijl beton uithardt, blijft het vocht vrijgeven. Als u uw vloer legt met een lijm op waterbasis die geen hogere dan normale relatieve luchtvochtigheidsniveaus aankan, zult u merken dat uw lijm zal oplossen en dat uw tegels zullen losraken, wat leidt tot een langdurige en dure herinstallatie Werkwijze. Gelukkig zijn er andere opties:

• Droge kleefstoffen – deze gebruiken een systeem dat veel lijkt op dubbelzijdige plakband, en waarbij honderden stukken plakband worden losgemaakt en geplakt. U zult geen probleem hebben met het afbreken van lijm, maar u zult merken dat deze optie de installatie van uw vloer aanzienlijk vertraagt.
• Lijmvrije installaties – Sommige vloerproducten kunnen worden geïnstalleerd zonder dat er natte of droge lijm nodig is. Producten zoals Tractionback gebruiken een coating met hoge wrijving om tegels op hun plaats te houden en kunnen bestand zijn tegen relatieve vochtigheidsniveaus tot 85% out-of-the-box, of hoger indien gebruikt in combinatie met zeer vochtige lijmen.
• Gespecialiseerde sterk vochtige lijmen – Normale vloerlijmen zijn bestand tegen een relatieve luchtvochtigheid tot 80%. Maar voor gebieden met een zeer hoge vochtigheid kunt u lijmen krijgen die speciaal zijn ontworpen voor situaties met veel vocht. Deze producten zijn ontworpen om 85, 90, 95% relatieve luchtvochtigheid te weerstaan ​​- en in sommige gevallen zelfs hoger.

4) Kies vloeren met een kussenrug met open cellen

Door een kussenrug met open cellen te combineren met kleefstof met een hoog vochtgehalte, kunt u veel van de risico’s verminderen die gepaard gaan met de hoge niveaus van vocht die vrijkomen door nieuw gelegd beton.
De structuur van de kussenrug met open cellen zorgt voor ‘vochtafvoerend’, waardoor vocht van de betonnen ondervloer door de rug van het tapijt kan reizen en weg kan verdampen bij de naden van de tegels. In tegenstelling hiermee houden tapijttegels met harde rug vocht vast tussen de tegel en de ondervloer. Zonder de mogelijkheid om te verdampen, kan dit schimmel en meeldauw veroorzaken, of problemen met lijmen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *